Saat 16.00'a Kadar Verilen Siparişleriniz Aynı Gün Kargoda
750 TL ÜZERİ SİPARİŞLERİNZDE ÜCRETSİZ KARGO
Saat 16.00'a Kadar Verilen Siparişleriniz Aynı Gün Kargoda
750 TL ÜZERİ SİPARİŞLERİNZDE ÜCRETSİZ KARGO
Müslin Kumaş Nedir? Özellikleri Ve Çeşitleri Nelerdir?

Müslin Kumaş Nedir? Özellikleri Ve Çeşitleri Nelerdir?

Müslin Kumaş Nedir?

İpliklerin çeşitli şekillerde bir araya gelerek oluşturmuş olduğu kaplama işine yarayan yüzeylerdir. Giyim, tekstil, mobilya, ev eşyaları, araba gibi birçok alanda kullanılır. Birçok kumaş türü vardır. Şifon, krep, atlas, kanvas, saten ve müslin kumaş türlerindendir.

Müslin Kumaş Ne İşe Yarar?

Müslin kumaşı en çok gördüğümüz yerler nevresim gibi örtüler ve bebek ürünleridir. Terletmeyen yapısı sayesinde nevresim takımlarında tercih edilirken, hassas ve yumuşak pürüzsüz yüzeyi sayesinde de bebeklerin ve çocukların ciltlerine zarar vermez. Bu yüzden pamuklu kumaşlardır. Yaz kış ayırt etmeksizin dört mevsim kullanılabilir. Müslin örtü çeşitleri bebekler için de yataklarda sıklıkla tercih edilir.

my-la-mia.com web sitemizde en kaliteli Müslin Kumaş  battaniye, Müslin örtülerimize  ve Müslin Bebek Giyim kıyafetlerine ulaşabilirsiniz.


Müslin Kumaş Özellikleri

Sıvıyı emme özellikleri sebebiyle en çok tercih edilen müslin bez ya da müslin kumaşı ürünler, sağlıklıdır. Yumuşak ve pamuksu yapısı olmasına rağmen sağlam ürünlerdir. Bebekleri terletmez aynı zamanda da tahriş ve alerji durumları yaşatmaz. Bu yüzden özellikle bebek ve çocuklarda tercih edilir.

Müslin Kumaş Türleri Çeşitleri

Müslin kumaşın kullanıldığı farklı türler de vardır. Bunlardan kısaca bahsedelim:

  • Baskılı pamuk müslinler, beşik örtüsü gibi amaçlarla kullanılabilir. Yumuşak yapısıyla terletme yapmaz.
  • Bambu müslin sık kullanılan müslin kumaş türlerinden biridir.
  • Krinkıl müslin, düz ve sade görünü vardır. Emzirme örtüsü olarak da kullanılabilir.

Birçok çeşitte ve türde olan müslin kumaşlar, alt değiştirme bezi, emzirme bezi gibi alanlarda da kullanılır.

Anneler Bebekleri İçin Neden Müslin Tercih Etmeli?

Anneler, bebekleri doğduğundan beri onlar için en sağlıklı ve faydalı olanı ister. Bunun için her türlü fedakarlığı yapan ve her zorluğa katlanan anneler, bebekleri için doğru kumaştan örtü ve bezleri de tercih etmeye çalışmalıdır.

Müslin kumaş işte tam da bu anlamda bebekler ve çocuklar için çok uygun kumaştır. Anneler de beşik örtüleri, emzirme bezleri, üst örtme örtüleri, alt değiştirme örtüleri ve ağız bezleri gibi bebeğin hassas cildine doğrudan temas etmesi gereken kumaşlarda mutlaka müslin kumaş tercih etmelidir.

  • Hem bebeklerde alerjik reaksiyon yaşanmaması hem de bebeklerin tenlerinin daha sağlıklı olması için müslin kumaşlar tercih edilmelidir. Aynı zamanda sıcak ve soğuk geçişlerinde de koruma sağladığı için kışın üşütmeyen yazın terletmeyen bu kumaşlar bebeklerin terlemesini de önler. Böylece bebekler hastalanmaz. Sıvıyı hapsetme özellikleri de bulunduğu için olası bir ıslaklık durumunda bebeğe ıslaklık geçmez. Bu yüzden anneler özellikle bebekleri için mutlaka müslin kumaş örtü ve bezleri kullanmalıdır.